Razpis Vadba za zdrav hrbet  2023

Razpis Vadba za zdrav hrbet 2023

  • 03.04.2023
  • Člane in članice Športne unije Slovenije vabimo k sodelovanju na razpisu Vadba za zdrav hrbet, ki podpira in spodbuja organizacijo redne telesne vadbe.

Moderen življenjski slog, v katerem prevladujeta sedenje in pomanjkanje gibanja, čedalje bolj vpliva na zmanjšano kakovost življenja. Sedeči način življenja in premalo gibanja vodi v zdravstvene težave, tako v obliki kroničnih nenalezljivih bolezni kot tudi v obliki nezmožnosti izvajanja določenih gibanj in v obliki bolečin (hrbet, sklepi ipd.). Redna in zadostna telesna vadba dokazano pozitivno deluje na človekovo zdravje, saj zagotavlja boljšo telesno zmožnost kot tudi psihološko zdravje, boljše spanje in dobro počutje, ugodno pa vpliva tudi na socialno vključenost ljudi.

VADBA ZA ZDRAV HRBET je projekt, ki je namenjen odraslim in starejšim ljudem obeh spolov, z različno stopnjo telesne pripravljenosti in športnimi predznanji in se odvija v vseh statističnih regijah. Udeležba na programu je brezplačna in vsem dostopna. Današnji sedeči življenjski slog je pripeljal do tega, da začnejo naše hrbtne in trebušne mišice slabeti, zato je redna vadba pomembna. Vadba za zdrav hrbet je sestavljena iz različnih gibalnih vaj, kjer je poudarek na moči, gibljivosti in stabilizaciji mišic trupa, mišic medeničnega obroča in ramenskega obroča.

Razpis za projekt je dostopen na povezavi Razpis Vadba za zdrav hrbet 2023, prijavnica pa na povezavi Prijavnica Vadba za zdrav hrbet 2023. Prijavnice v Word datoteki s potrebnimi prilogami posredujete na naslov ziga.sodrznik@sportna-unija.si