20. športni dan v Bruhanji vasi

20. športni dan v Bruhanji vasi

  • 12.07.2023
  • V nedeljo, 25. junija 2023, je v občini Dobrepolje potekal 20. športni dan v Bruhanji vasi. Gre za tradicionalno, množično športno-rekreativno prireditev, ki jo vsakoletno organizira Športno društvo Dobrepolje ob pomoči prostovoljcev PGD Videm-Dobrepolje.

Glavnino dogajanja sta predstavljala rekreativni turnir v nogometu, katerega se je udeležilo 8 ekip in rekreativni turnir v odbojki, na katerem se je pomerilo 12 ekip. Tekmovalni del je potekal ob spremljavi številnih zanimivih športnih aktivnosti. Obiskovalci so se lahko udeležili izvedbe nordijske hoje, preizkusili v metanju balinčkov, vadili na uličnem fitnesu ali se zabavali na trampolinu (predvsem najmlajši). Člani Lokostrelskega kluba Turjak so izvedli demonstracijo lokostrelstva, zainteresiranim obiskovalcem pa omogočili, da se v njem preizkusijo. Veliko zanimanja je poželo tudi streljanje žoge v napihljiv nogometni pikado.

Dan je potekal v prijetnem ozračju, ki so ga s hrano in pijačo pomagali ustvarjati vaščani Bruhanje vasi. Tekmovalni del se je proti večeru zaključil s podelitvijo priznanj in prijetnim druženjem. V aktivnostih je v celem dnevu sodelovalo 223 obiskovalcev. 

Dogodek je bil sofinanciran s strani Fundacije za šport in Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

20. športni dan v Bruhanji vasi