Vrhpoljada 2023 uspešno izpeljana

Vrhpoljada 2023 uspešno izpeljana

  • 06.07.2023
  • Vrhpoljada je tradicionalna, večdnevna športno rekreativna prireditev v organizaciji ŠRD Vrhpolje in krajevne skupnosti Vrhpolje v občini Hrpelje - Kozina. Na njej se vsakoletno odvija pester športno rekreativni program povezan s kulturno in turistično promocijo kraja. Večina aktivnosti se odvija v naravi.
Nogometni del Vrhpoljade se je zgodil že pred glavno prireditvijo in sicer v obliki turnirjev različnih starostnih kategorij. Osrednja prireditev, ki je vsebovala nadvse pester nabor aktivnosti, pa se je odvila v nedeljo, 25. junija. Dogajanje se je pričelo z jutranjo telovadbo, čemur je sledil pohod po poteh nekdanjih štirih obrti, tek za pokal Primorskih gorskih tekov, turnirja v balinanju in namiznem tenisu ter kolesarstvo z vključenimi ogladi zgodovinskih in kulturnih točk.
 
Poleg športnih aktivnosti je program vseboval tudi bogate spremljevalne vsebine, kot so bile nastop Brkinske godbe, animacije in kreativne delavnice za otroke, predstavitev lokostrelskega društva Ankaran, demonstracija borilne veščine kick box in nastop mažoretk. Na koncu je sledila še razglasitev najboljših in podelitev zasluženih nagrad in priznanj. V krasnem vremenu se je dogodka udeležilo kar 400 obiskovalk in obiskovalcev.
 
Dogodek je bil sofinanciran s strani Fundacije za šport in Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.