7. brezplačne športne igre na osnovni šoli Vič

7. brezplačne športne igre na osnovni šoli Vič

  • 05.09.2023
  • V soboto so na igriščih Osnovne šole Vič v Ljubljani potekale tradicionalne, tokrat že sedme športne igre, ki jih vsakoletno organizira Športno društvo Ljubljana moje mesto v sodelovanju s Četrtno skupnostjo Rožnik in različnimi drugimi organizacijami.

Kot vselej doslej, so glavnino dogodka predstavljali brezplačni turnirji v malem nogometu, ulični košarki in odbojki, sočasno pa sta na ločenih lokacijah potekala tudi turnirja v tenisu in balinanju. Sodelovanje v omenjenih panogah je bilo za vse tekmovalce povsem brezplačno.

Poleg športnih aktivnosti je bil prisoten tudi pester in raznolik spremljevalni program, ki je vključeval promocijo različnih lokalnih društev in razne aktivnosti za otroke. Predstavili so se Karate klub Olimpija, Nogometna šola Feniks, Inštitut IZTA in taborniški rod Močvirski tulipani. Najmlajši so lahko uživali v različnih igrah in športnih poligonih, največjo atrakcijo zanje pa je predstavljala Mini planica, na kateri so se lahko preizkusili v smučarskih skokih.

V odličnem vremenu se je čez dan dogodka udeležilo okoli 400 tekmovalcev in ostalih obiskovalcev.

Dogodek je bil sofinanciran s strani Fundacije za šport in Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.